Известие

Collapse
No announcement yet.

Виене от някъде (турбо?)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Виене от някъде (турбо?)

Здравейте,

Иска ми се да чуете един шум, който се чува от 147-цата ми (JTD). Ходих на сервиз вече и ми казаха, че е от турбото, но бих искал да чуя и други гледни точки. Все пак нито е евтино нещо за смяна, нито рисковете с рецилкажа си струват, ако не си 100% сигурен, че точно то е проблема.

Ето клипче от стази сутрин в движение. Движех се главно на 3-та скорост. Виенето се чува при ускорение и също когато не подавам гас. Писал съм коментари по клипчето да се разбере какво се случва.
    http://www.youtube.com/watch?v=bv1aIGKsMis

Ето клипче преди да тръгна докато още е студена.
    http://www.youtube.com/watch?v=JdjAsVT4BDc

Какво мислите?

Поздрави
    Last edited by perrier; d.m.y г., 22:19.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD '03 (Distinctive)

Ако няма сцепен маркуч, значи се вкарваш в излишни филми.
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Логни турбото или ще роди или ще се извади някой маркуч или въобще няма да направи нужното налягане
      ex - 147 16v multijet

Comment

На 155 цата лагерите на алтернатора много успешно имитираха виене на турбина
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

И аз имам същото виене колега и само на 3-та го има, но си опъва както трябва няма загуба на мощност
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

Първоначално публикувано от perrier Покажи съобщение
            l]

Ето клипче преди да тръгна докато още е студена.
            http://www.youtube.com/watch?v=JdjAsVT4BDc

Какво мислите?

Поздрави
            Звука е от турбото, но ако колата не пуши и си върви нормално не го пипай Много 1.9ки така "вият" на линейка, но си карат безгрижно десетки хиляди километри
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Звука е от турбото, но ако колата не пуши и си върви нормално не го пипай Много 1.9ки така "вият" на линейка, но си карат безгрижно десетки хиляди километри
              Точно виенето ми е проблемът, писна ми да го слушам.

Comment

Моята вие по същия начин откакто съм я взел. Това са вече близо 40 000км и върви все по същия начин и звука не се увеличава.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
                Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.

Comment

При мен имаше една Астра, пробвах я напред-назад вече не мога да се сетя за какво, виеше много по-силно и момчето си я кара от много време така. Моторът е същия 1,9JTD. Моята вие едва доловимо сутрин първите 2 минути след палене.
                  Като ти писне го пращай на Turbo Hoet (примерно) за ремонт, имат и пълни монтажни комплекти, става корекомско
                  Last edited by code; d.m.y г., 18:15.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

code повдига друг важен въпрос. Къде разбират от турбота и могат да ми кажат честно дали е нужен рециклаж или по-лек ремонт като смяна на маркуч например?

От друга страна, ако наистина е турбо не трябва ли да се чува виенето и като не е в движение? Много от клипчетата които гледах на виещи турбота бяха на коли, които не се движеха.

Comment

code повдига друг важен въпрос. Къде разбират от турбота и могат да ми кажат честно дали е нужен рециклаж или по-лек ремонт като смяна на маркуч например?

От друга страна, ако наистина е турбо не трябва ли да се чува виенето и като не е в движение? Много от клипчетата които гледах на виещи турбота бяха на коли, които не се движеха.
                      Защо не си закараш колата в друг сервиз за второ мнение?????

---------- Post added at 19:02 ---------- Previous post was at 19:01 ----------

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Някои вече стотици хиляди
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колега моята вие като гладен вълк, когато подам газ, така са си повечето - линейки. Но на клипчето, където я форсираш чувам че при отнемане на газта има съскане все едно има блоу офф. Съветвам те да свалиш маркуча на турбото и да видиш къде е сцепен. Аз моя проблем го реших като сложих тръба - с извивките и завоите и т.н. и вече си каркам спокойно
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 16v ~ 200hp Remap, EGR & MAF Removed sigpic Tuned by PDK -0883331609

Comment

Колеги ще ви държа в течение по въпроса защото явно има и други като мен. Ето развитието по въпроса:
                          Закарах я на друг форумен сервиз и от там ми казаха, че е скоростната кутия понеже се чува главно на 3-та и 4-та скорост. Струва ми се по-вероятно от това проблемът да е в турбината.

Допълнителен "симптом": В движение на 3-та, при натискане на съединителя виенето спира.

Comment

Колеги ще ви държа в течение по въпроса защото явно има и други като мен. Ето развитието по въпроса:
                            Закарах я на друг форумен сервиз и от там ми казаха, че е скоростната кутия понеже се чува главно на 3-та и 4-та скорост. Струва ми се по-вероятно от това проблемът да е в турбината.

Допълнителен "симптом": В движение на 3-та, при натискане на съединителя виенето спира.
                            По най-бързия начин си смени маслото със 75W90 и сложи някаква добавка за скоростни кутии, примерно има в Тех-ко на Winns, опаковката прилича на паста за зъби и е 12-14лв нещо от сорта
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

75w90 Най-вероятно няма да намериш.
                              В по-старите книжки го дават 75w90, а в по-новите 75w80.
                              В твоята трябва да пише: TUTELA ZC 75 SYNTH SAE 75W-80
                              В момента се предлага:

SELENIA TUTELA ZC 75 SYNTH
                              SAE 75W-80. API GL-5

По-висок стандарт е GL-5. 75w90 е GL-4.

Аз го смених с такова и съм доволен.
                              Last edited by zaryto; d.m.y г., 23:56.
                              Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                              За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Working...
                              X